Contact

Gratis advies

 

Op 24 april 2019 is het International Noise Awareness Day. Wereldwijd worden dan in tal van landen acties ondernomen om het publiek bewust te maken van de gevaren van te veel en ongewenst geluid. De Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) geeft die dag aan particulieren kosteloos informatie en advies over het voorkomen en oplossen van geluidsproblemen.


Jaarlijks ontvangt de NSG duizenden verzoeken om informatie en advies. Zij fungeert daarbij als wegwijzer in geluidshinderland. De Stichting beschikt over veel kennis op het gebied van geluidshinder en de bestrijding ervan. Deels is die kennis vastgelegd in een reeks brochures en informatiebladen. Donateurs krijgen advies als ze hun geluidhinderprobleem aan de NSG voorleggen.

Actie

Tijdens internationale geluidsbewustwordingsdag, gaan de medewerkers van de NSG het publiek kosteloos informatie en adviezen verstrekken. Dat kan door te bellen of te mailen. Op het telefoonnummer (015) 3010235 zijn de adviseurs van de stichting bereikbaar, maar ook alle mail die deze dag op
info@nsg.nl binnenkomt zal gratis van informatie en advies worden voorzien. Als het nodig en zinvol is komt de NSG bij u kijken, luisteren of meten.
Bezoek daarom de website:
nsg.nl , ook te volgen via Twitter: @geluidshinder

De vragen kunnen gaan over:
- Oude-etagewoningen en dreunende vloeren

- Het verbeteren van de woning

- Het café op de hoek dat tot twee uur 's nachts nog lawaai maakt

- Wegverkeer

- Evenementen en harde dreunende muziek

- De kantine van de sportclub met feesten en partijen

- Geluiddempende ondervloeren

- Geluidsschermen in de tuin

- Pianospelen en drummen 

- Rechten en plichten

- Geluidshinder en de bestrijding daarvan 

Gezondheid

Teveel geluid leidt niet alleen tot ergernis, het levert voor velen ook gezondheidsrisico's op. Alleen al in ons land is bij meer dan één miljoen mensen sprake van verminderde slaapkwaliteit door veel geluid in de woonomgeving. Bij duizenden is sprake van gehoorschade, verhoogde bloeddruk of zelfs hartziekten als gevolg van een hoge geluidsbelasting op het werk, tijdens ontspanning of thuis. Volgens wetenschappers zijn voldoende bewijzen voorhanden die aantonen dat er een relatie is tussen veel geluid en gehoorschade, verhoogde bloeddruk, hartziekten, slaapverstoring en hinder. Beperkt zijn de bewijzen dat geluid een negatieve invloed heeft op hormoon- en immuunsysteem, geboortegewicht, psychosociaal welzijn en onze prestaties.