image-slider-9
Lawaai is geen leven (campagne-slogan NSG, 1984-1992)
image-slider-9
Lawaai is geen leven (campagne-slogan NSG, 1984-1992)
left
image-slider-8
Het mooiste geluid is stilte (Robert Smythe Hichens, Engels liedjesschrijver 1864-1950)
left
image-slider-7
Geluidshinder moet minder (titel campagne-plan NSG 2001)
right
image-slider-6
Laten we zacht zijn voor elkaar (campagne-slogan NSG, 1977-1984)
right

Electric Heroes

Scooters zijn ’in’, vooral bij jongeren. Begrijpelijk, want een scooter is een handig en betrekkelijk betaalbaar vervoermiddel. Het gebruik van scooters neemt hierdoor de laatste jaren explosief toe. Maar de overlast van scooters eveneens, want ze zijn helaas ook lawaaiig en zeer vervuilend.  Een op de vijf stadsbewoners geeft aan hinder en/of irritatie van scooters te ondervinden.

Gelukkig er is een alternatief: de elektrische scooter!  Deze is stil en schoon en, in toenemende mate, een prima alternatief voor een scooter met verbrandingsmotor.  Helaas is de elektrische scooter nog weinig populair onder jongeren. Daarom bieden wij een multimediale campagne aan gemeenten aan, die het gebruik van elektrische scooters onder jongeren krachtig willen stimuleren.

Zonder het knetterende geluid van de walmende benzinemotor en daardoor vriendelijker voor ieders oren en voor ieders gezondheid. Geluidsarm, onderhoudsvrij, goedkoop rijden en duurzaam, de elektrische scooter heeft bekende voordelen voor ons allemaal: voor de berijder en voor de mensen erom heen.

Sinds 2010 brengen wij de elektrische scooter onder de aandacht bij jongeren, zo ook dit jaar. In Apeldoorn was het in april mogelijk gratis om te testen hoe snel de scooter rijdt. Via de site http://www.electric-heroes.nl/apeldoorn kon men daarnaast een scooter winnen door de gefilmde ervaringen in beeld te brengen.

Succesvolle campagne

Electric Heroes in Apeldoorn was een groot succes. Over aanmeldingen viel niet te klagen. Het waren er ruim 160. Maar niet iedereen kon testrijden, dat was maar voor een 48 tal jongeren weggelegd. Nu de testperiode voorbij is, staan de gemaakte filmpjes online, zodat ze zelf stemmers mogen gaan werven. Van de top 10 wordt uiteindelijk door een vakjury bepaald wie er 2 scooters winnen. Ook de stemmers kunnen een scooter winnen.

De campagne in Apeldoorn was de 21ste gemeente die meedeed aan de acties van Electric Heroes.

De NSG nodigt gemeenten uit gebruik te maken van deze campagne

Verduurzaming van de leefomgeving is een belangrijk thema in veel gemeenten, en deze campagne sluit daar uitstekend bij aan.  Een toenemend gebruik van elektrische scooters betekent onmiddellijk minder lawaai en vervuiling.

Gemeenten kunnen aan deze campagne meedoen.  Dit kan financieel, publicitair en/of praktisch op velerlei manieren, o.a. door het aanbieden van stimuleringsmaatregelen, hulp bij het benaderen van scholen, plaatsing van oplaadpalen en door samenwerking met energieleveranciers. De NSG verwacht van de deelnemende gemeente dat zij donateur van de stichting zijn of worden.

Het spreekt voor zich dat hoe meer gemeenten meedoen , hoe groter het bereik van de campagne. Hoe de campagne werkt en hoe hij er uit ziet?
 klik op: www.electric-heroes.nl of kijk in de bijlage .

Heeft u nog vragen of wilt u als gemeente meedoen, neem dan contact op met Erik Roelofsen. Hij is bereikbaar via info@nsg.nl.


 

NB: Deze actie is alleen mogelijk indien de gemeente al donateur is of alsnog hier wordt.

GELUID IN HET NIEUWS

LFG in beeld

RIVM adviseert onderzoek laagfrequent geluid... Verder >

Windmolens monitoren op geluid

Afstand woningen: > 10 X ashoogte... Verder >

Gezondheidmonitor

Kies een gemeente... Verder >

Herrie in de stad

Was vroeger heel normaal... Verder >

Geluidsbelastingkaart 2021

Peiljaar 2019... Verder >

geluidnieuws_logo

CONGRES AGENDA

Webinar Geluiddempende vloerbedekking
01 december 2021

Geluiddempende vloerbedekking, ontwikkeling en prestaties op hout, beton en zwevende dekvloer... Verder >

Themabijeenkomst: Luchtvaart en Geluid
27 juni 2019

Rondom de luchtvaart is het nodige aan de gang wat betreft de milieu- en klimaat aspecten. Zo is het rijk voornemens om het luchtruim te herzien, komt er een nieuwe luchtvaartnota, wil vliegveld Schiphol uitbreiden en is het de bedoeling om een extra vliegveld te openen in Lelystad. Al met al is er dus het nodige te doen en is de luchtvaart behoorlijk in beweging... Verder >

Nationale Geluidshinderdag 2019
02 april 2019

Geluid van bedrijven... Verder >