Contact

Gouden decibel

Gouden decibel awards 2020/21

In deze tijd van de coronacrisis is alles ineens anders. De wereld om ons heen is klein geworden. We leven anders, we werken en leren anders en wat dat ook allemaal weer voor positiefs oplevert kunnen we nu nog niet overzien. Maar dat dit weer nieuwe inzichten geeft en een innovatieve manieren van werken creëert is evident.

De Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft het initiatief genomen om samen met het NAG en de VVM in het voorjaar van 2022 de “GOUDEN DECIBEL AWARDS” weer uit te reiken. Wij kunnen dan na de crisis gezamenlijk weer verder werken aan het terugdringen van geluidshinder. De afgelopen jaren zijn er mooie projecten uitgevoerd met goede resultaten als het gaat om het terugdringen van geluid. Er zijn nieuwe producten ontwikkeld en bewoners maken zich sterk de omgeving te beschermen.

Wij als maatschappelijke organisaties willen deze initiatieven en innovaties graag onder de aandacht brengen zodat de goede voorbeelden kunnen worden gedeeld. Het delen van kennis is essentieel zodat op meerdere plaatsen gunstige resultaten kunnen worden behaald. Ken jij een project of product wat een duidelijke bijdrage heeft geleverd aan een beter geluidklimaat? Laat het ons weten en meld je aan voor een van onderstaande categorieën:

Award voor een persoon

Award voor een actie- en/of belangengroep

Award voor een bedrijf, product en/of dienst

Award voor een overheid

Award voor het meest belovende afstudeerproject

Inzenden

De inzendingen bestaat uit een korte beschrijving (maximaal 2 A4’tjes):

  • Wat is de innovatie?
  • Wat is het economisch belang?
  • Wat is het maatschappelijk belang?
  • Draagt het bij aan een beter geluidklimaat?

Inzendingen (via dit aanmeldformulier) zijn welkom tot 28 februari 2022 en kunnen worden ingediend op info@nsg.nl o.v.v. Gouden decibel 2021/2022.

De uitreiking vindt plaats tijdens de NSG-dag 2022 op 7 juni 2022. 

Met de uitreiking van de diverse GOUDEN DECIBEL AWARDS willen wij landelijk meer publiciteit vragen voor het geluidshinderprobleem en het oplossen ervan. Burgers, bestuurders, ambtenaren, adviseurs, productontwikkelaars en ieder die op een andere manier kan bijdragen aan het terugdringen van geluid willen wij oproepen mee te doen. Alleen samen kunnen wij een gezonde leefbare omgeving maken.

 

De jury bestaat uit:

Dolf de Gruyter               

Onafhankelijke voorzitter 

Aneta Krikke         

NSG

Jeroen Knoet

NSG

Theo Campmans

NAG

Casper Bosschaart

NAG

Marcel Blankvoort

VVM

Daniella Nijman

VVM

 

NB: Over de uitslag van de jury kan niet worden gecorrespondeerd.