Geluidshinder app

Stand tot nu toe € 637,00 / doelbedrag € 50.000

 

Crowdfunding Geluidshinder-app: Zeg NEE tegen geluidsoverlast

Milieuvervuiling bestaat in vele vormen en maten en beperkt zich niet alleen tot broeikaseffect of de plastic soep. Eén van deze vormen is geluidshinder, een ondergewaardeerde vorm van milieuvervuiling. Dit terwijl een groot aantal Nederlanders aangeeft hier regelmatig last van te hebben.

Burenlawaai, verkeersgeluid, vliegtuiglawaai, het houdt maar niet op. Dit terwijl continu lawaai serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals:

  • Slaaptekort
  • Stress en gerelateerde aandoeningen
  • Hoge bloeddruk en zelfs hartklachten

Buiten de gezondheidsrisico’s tast lawaai volgens de World Health Organization (WHO) ook de academische prestaties en cognitieve vaardigheden van kinderen aan. Alle reden dus om het geluidsniveau in Nederland naar beneden te schroeven.

De Nederlandse Stichting Geluidshinder staat mensen bij die veel geluidshinder ervaren in hun woonomgeving. Om deze mensen gemakkelijk en efficiënt te kunnen helpen introduceert de Nederlandse Stichting Geluidshinder een app . Dé app die u helpt om het geluid in uw omgeving in kaart te brengen en op die wijze helpt om oplossingen te vinden als u of uw naasten bovenmatig veel burenlawaai ervaren.

Hoe

De geluidshinder-app brengt precies in beeld waar, wanneer, hoe lang en hoe luid er sprake is van hinder en hoe jij dit ervaart. Dit doe je door middel van een geluidsdagboek en fragmenten van de hinder in kwestie. Met deze informatie kunt u advies op maat ontvangen van de NSG om hinder te voorkomen en verhelpen.

Key features

  • Houdt een dagboek bij om de hinder goed in kaart te brengen
  • Neem gemakkelijk geluidsfragmenten op van hinder en plaats deze in het dagboek
  • Rapporteer eenvoudig de bevindingen van lawaai en breng beter in beeld hoe deze ervaren wordt
  • Ontvang informatie en adviezen op maat van de NSG
  • Kies uit een selectie van rustgevende geluiden en ‘white noise’ om de bron van hinder te maskeren

Hoe kunt u helpen?

Samen met u kan de NSG de app realiseren en de strijd tegen deze vorm van overlast nog beter aangaan. Om de app te ontwikkelen is een aardig bedrag nodig. De NSG kan dit als kleine stichting niet alleen opbrengen. Hierbij hebben we uw hulp nodig. U kunt ons helpen in de strijd tegen lawaai door middel van een bijdrage. Deze zal rechtstreeks gaan naar de ontwikkeling van de app. Voor de mensen die bereid zijn ons te helpen hebben wij ook nog een aantal mooie tegenprestaties.

Via deze link komt u op de pagina om te kunnen bijdragen

Voor meer informatie neem contact op met de NSG via info@nsg.nl

 

 

 

GELUID IN HET NIEUWS

LFG in beeld

RIVM adviseert onderzoek laagfrequent geluid... Verder >

Windmolens monitoren op geluid

Afstand woningen: > 10 X ashoogte... Verder >

Gezondheidmonitor

Kies een gemeente... Verder >

Herrie in de stad

Was vroeger heel normaal... Verder >

Geluidsbelastingkaart 2021

Peiljaar 2019... Verder >

geluidnieuws_logo

CONGRES AGENDA

Webinar Geluiddempende vloerbedekking
01 december 2021

Geluiddempende vloerbedekking, ontwikkeling en prestaties op hout, beton en zwevende dekvloer... Verder >

Themabijeenkomst: Luchtvaart en Geluid
27 juni 2019

Rondom de luchtvaart is het nodige aan de gang wat betreft de milieu- en klimaat aspecten. Zo is het rijk voornemens om het luchtruim te herzien, komt er een nieuwe luchtvaartnota, wil vliegveld Schiphol uitbreiden en is het de bedoeling om een extra vliegveld te openen in Lelystad. Al met al is er dus het nodige te doen en is de luchtvaart behoorlijk in beweging... Verder >

Nationale Geluidshinderdag 2019
02 april 2019

Geluid van bedrijven... Verder >