Geluid in het nieuws

Deze rubriek bevat door de NSG geselecteerde opvallende berichten over geluidshinder in de media. Uiteraard kan de NSG niet instaan voor de inhoudelijke juistheid van de berichten.

Archief

Skatebaan moet sluiten

09 januari 2021

De rechtbank in Middelburg gelast de gemeente om de skatebaan per direct te sluiten. De Buurtgroep stelt dat omwonenden erg veel geluidsoverlast ervaren van de sprongen die skaters maken op de skatebaan. Tot de gemeente een nieuwe besluit neemt, blijft de skatebaan afgesloten.
Zie bron: Middelburg 

IJburgers protesteren tegen windmolens

08 januari 2021

Op IJburg demonstreerden tweehonderd Amsterdammers tegen de windmolenplannen van de gemeente. Ze vrezen voor hun uitzicht en de waarde van hun huis, maar ook voor een hinderlijk opflakkerende slagschaduw, geluidsoverlast en zelfs gezondheidsschade die het gevolg kan zijn van het aanhoudende windmolengeraas - een bromtoon die zelfs als die nauwelijks hoorbaar is toch stress mee kan brengen. Vandaar ook de spandoeken met de claim dat de windmolens ‘ziekmakend’ zouden zijn.
Zie bron: Het Parool.

Geluideisen warmtepomp

22 december 2020

Vanaf 2021 gelden eisen voor het geluid van warmtepompen met een buitenunit. De eisen staan in het gewijzigde Bouwbesluit. De eisen gaan over de hoeveelheid geluid op de erfgrens. Dit mag maximaal 40 dB zijn in de nacht.
Zie bron: Consumentenbond

Zie ook NSG Handleiding

Archief

GELUID IN HET NIEUWS

Skatebaan moet sluiten

Rechtbank verplicht gemeente tot maatregelen... Verder >

IJburgers protesteren tegen windmolens

Met een luidspreker laat men het geluid buiten horen... Verder >

Geluideisen warmtepomp

Aanpassing Bouwbesluit... Verder >

geluidnieuws_logo

CONGRES AGENDA

Webinar Geluiddempende vloerbedekking
01 januari 2021

Geluiddempende vloerbedekking, ontwikkeling en prestaties op hout, beton en zwevende dekvloer... Verder >

Themabijeenkomst: Luchtvaart en Geluid
27 juni 2019

Rondom de luchtvaart is het nodige aan de gang wat betreft de milieu- en klimaat aspecten. Zo is het rijk voornemens om het luchtruim te herzien, komt er een nieuwe luchtvaartnota, wil vliegveld Schiphol uitbreiden en is het de bedoeling om een extra vliegveld te openen in Lelystad. Al met al is er dus het nodige te doen en is de luchtvaart behoorlijk in beweging... Verder >

Nationale Geluidshinderdag 2019
02 april 2019

Geluid van bedrijven... Verder >