Contact

Geluid in het nieuws

Deze rubriek bevat door de NSG geselecteerde opvallende berichten over geluidshinder in de media. Uiteraard kan de NSG niet instaan voor de inhoudelijke juistheid van de berichten.

Archief

Luchtvaartbeleid coalitie

20 mei 2024

Volgens het hoofdlijnenakkoord dat PVV, VVD, NSC en BBB hebben gesloten moet in het luchtvaartbeleid de focus liggen op het op orde brengen van de rechtsbescherming van omwonenden van Schiphol, maar wel met behoud van de netwerkkwaliteit. Wat dat concreet betekent, is nog niet duidelijk. In de komende weken wordt er een ministersploeg gezocht die de details van het hoofdlijnenakkoord gaat uitwerken. Wat wel al concreet is, is dat de vliegtaks omhoog gaat.
Zie bron: Luchtvaartnieuws

Brussels Airport 's nachts dicht

09 mei 2024

Moet tussen 23.00 en 7.00 uur dicht, zo adviseert de Belgische Hoge Gezondheidsraad.
Zie bron: Luchtvaartnieuws
Opmerking NSG: Nacht Schiphol is twee uur korter, t.w. van 24.00 u tot 06.00 u.

Herrieschoppers in het verkeer

09 mei 2024

Mensen met een herriebak zijn vaker man en scoren hoger op psychopathie en sadisme.
Zie bron: Scientias

Lawaai: probleem voor zeedieren

29 april 2024

Een van de grootste problemen met vervuiling in de Noordzee is onzichtbaar: onderwatergeluid. Sinds de jaren vijftig is er jaarlijks een verdubbeling te zien in de hoeveelheid onderwatergeluid. Veel zeedieren hebben daar last van. Daarom ontwikkelt en test Stichting De Noordzee maatregelen om geluidsoverlast onder water tegen te gaan. Dit doen we in het Europese project DEMASK dat dit jaar van start ging. Begin april kwamen acht partners uit alle hoeken van de Noordzee naar Zandvoort voor de aftrap van dit project.
Zie bron: Noordzee.nl

Al in het ei hebben vogels last van verkeerslawaai

29 april 2024

Wetenschappers hebben vastgesteld dat vogels al in het ei negatieve gevolgen ondervinden van verkeerslawaai. Pre- en postnataal verminderde blootstelling cumulatief de groei en fysiologie van nestvogels. 
Zie bron: science.nl