Contact

Geluid in het nieuws

Deze rubriek bevat door de NSG geselecteerde opvallende berichten over geluidshinder in de media. Uiteraard kan de NSG niet instaan voor de inhoudelijke juistheid van de berichten.

Archief

'Hoofdtelefoon' voor de nacht

07 september 2023

Slaaphoofdtelefoon met oordopjes van Philips is een intelligente, comfortabele en effectieve slaapoplossing, meet de persoonlijke slaapprestaties en biedt daarmee nauwkeurige slaapmonitoringopties.
Zie bron: Hardware Info

Schiphol: minder geluidshinder

07 september 2023

Minder vliegtuigbewegingen per jaar, minder vluchten en minder lawaaiige toestellen in de nacht, en het zo zoveel mogelijk gebruiken van start- en landingsbanen die voor de omgeving de minste overlast veroorzaken. Dat zijn de maatregelen waarmee het kabinet de geluidshinder rondom Schiphol vanaf volgend jaar wil terugdringen. Het kabinet diende het plan in de bij Europese Commissie, die er een advies over moet geven.
Zie bron: Rijksoverheid

KLM: krimp Schiphol niet nodig

07 september 2023

'We bereiken al een geluidsreductie van 20 procent', stelt KLM-topvrouw Rintel. 'We hebben een plan neergelegd met de naam 'schoner, stiller en zuiniger', waarin wordt beschreven hoe geluidsreductie op een goede manier kan worden bereikt. Dit plan houdt rekening met de belangen van omwonenden, al die Nederlanders die de wereld over willen reizen, het bedrijfsleven en KLM zelf.'
Zie bron: BNR
Volgens minister Harbers is meer nodig. Zie: Luchtvaartnieuws

Politie druk met lawaai

07 september 2023

In de stad Groningen kwam de politie regelmatig in actie voor de bestrijding van burenlawaai. Luide muziek en feestjes stoorden omwonenden.
Zie bron: oogtv

Schiphol-topman Sontag: oproep aan Kamer

31 augustus 2023

Het dossier over de krimp van Schiphol moet door de Tweede Kamer niet controversieel worden verklaard. Dat vindt Schiphol-topman Ruud Sondag. “We moeten nu doorpakken. Daar hebben de omwonenden recht op.” Eerder kwam verkeersminister Harbers met een krimpplan om het aantal vluchten op Schiphol stapsgewijs af te bouwen naar 440.000 vliegbewegingen per jaar. Dat leidde tot onrust in de luchtvaartsector, wat uitmondde in een rechtszaak, gevolgd door een hoger beroep. Inmiddels is het wachten op het vervolg. Sondag, die vorig jaar november aantrad als interim-topman, lanceerde eerder dit jaar een eigen achtpuntenplan om de geluidshinder voor de omgeving te beperken. Zo moet het aantal nachtvluchten omlaag en worden privéjets en bepaalde vrachtvliegtuigen in de ban gedaan.
Zie bron: luchtvaartnieuws