image-slider-9
Lawaai is geen leven (campagne-slogan NSG, 1984-1992)
image-slider-9
Lawaai is geen leven (campagne-slogan NSG, 1984-1992)
left
image-slider-8
Het mooiste geluid is stilte (Robert Smythe Hichens, Engels liedjesschrijver 1864-1950)
left
image-slider-7
Geluidshinder moet minder (titel campagne-plan NSG 2001)
right
image-slider-6
Laten we zacht zijn voor elkaar (campagne-slogan NSG, 1977-1984)
right

Gouden decibel

Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder hebben het initiatief genomen om samen met het NAG, VVM en NLingenieurs tijdens een op 5 november aanstaande te houden gala-avond de GOUDEN DECIBEL AWARDS uit te reiken in diverse categorieën.

Met deze AWARDS willen de initiatiefnemers overheden, organisaties, bedrijven en personen in de schijnwerpers  zetten, die een bijzonder inspanning hebben geleverd om geluidshinder in Nederland terug te dringen.  Met de uitreiking van de diverse GOUDEN DECIBEL AWARDS willen wij landelijk meer publiciteit vragen voor het geluidshinderprobleem en het oplossen ervan.

Burgers, bestuurders, ambtenaren, adviseurs, productontwikkelaars en ieder die op een andere manier kan bijdragen aan het terugdringen van geluid willen wij oproepen mee te doen. Alleen samen kunnen wij een gezonde leefbare omgeving maken.

Deze AWARDS vervangen de bekende Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs van Stichting Innonoise en de Geluidprijs van de NSG.

Dit jaar zullen tijdens de gala avond ook de European Soundscape Awards worden uitgereikt. Voor meer info hierover kunt u terecht op de website van het Europese Milieuagentschap.
 

GELUID IN HET NIEUWS

Bewoners willen geluidsscherm

Nul op rekest, daarom burgerinitiatief... Verder >

Bezwaar tegen windmolens zinloos

Burgers kiezen verkeerde argumenten... Verder >

Mobiele geluidswand

Ook te gebruiken bij festivals... Verder >

'Geen activering vliegbasis De Peel'

Gemeente Venray vreest o.a. geluidoverlast... Verder >

Minder hinder Eindhoven Airport

Aantal vliegtuigen is niet uitgangspunt... Verder >

geluidnieuws_logo

CONGRES AGENDA

Themabijeenkomst: Luchtvaart en Geluid
27 juni 2019

Rondom de luchtvaart is het nodige aan de gang wat betreft de milieu- en klimaat aspecten. Zo is het rijk voornemens om het luchtruim te herzien, komt er een nieuwe luchtvaartnota, wil vliegveld Schiphol uitbreiden en is het de bedoeling om een extra vliegveld te openen in Lelystad. Al met al is er dus het nodige te doen en is de luchtvaart behoorlijk in beweging... Verder >

Nationale Geluidshinderdag 2019
02 april 2019

Geluid van bedrijven... Verder >

Geluid en gezondheid
21 februari 2019

Geluid en Gezondheid - Geluidshinder gaat niet alleen over decibellen De opmaat naar een “Gezond Geluidsakkoord"... Verder >