Geluid in het nieuws

Deze rubriek bevat door de NSG geselecteerde opvallende berichten over geluidshinder in de media. Uiteraard kan de NSG niet instaan voor de inhoudelijke juistheid van de berichten.

Archief

Veren moeten geluid windmolens iets verminderen

18 mei 2017

Bewoners in Houten strijden voor maatregelen tegen de geluidsoverlast van 3 windmolens. Eneco heeft daar iets op gevonden: veren op de randen van de wieken.Drie decibel is de winst. Niet veel in de beleving: maar alle beetjes helpen.
Zie bron: rtvutrecht

Prijs voor heien op zee zonder schadelijk geluid

11 mei 2017

De Delftse studentenstart-up ontving een prijs van 50.000 euro voor het verder ontwikkelen van een nieuwe methode om op zee te heien met nauwelijks schadelijke geluidsoverlast.
Zie bron: duurzaamgeproduceerd

Geluidsscherm met zonnecellen.

10 mei 2017

Niet alleen Heymans maar ook BAM heeft een scherm met zonnecellen. Zo worden na de zomer worden de N470 in Pijnacker-Zuid de laatste woningen opgeleverd van de nieuwe wijk Keijzershof. De gemeente laat daarvoor een 480 meter lang geluidsscherm plaatsen dat 2,5 meter boven het maaiveld uitsteekt. De markt werd via een aanbesteding op basis van Best Value Procurement uitgedaagd om een innovatieve, duurzame oplossing te bedenken, die niet alleen het verkeerslawaai vermindert maar ook op slimme wijze energie opwekt.
Zie bron: bam.com

100 klachten over luide muziek

05 mei 2017

De gemeente Zwolle heeft op koningsdag honderd klachten gekregen over het geluid van Kingdance. De meeste klachten kwamen uit de wijken Holtenbroek en Aalanden. Het dance-evenement werd gehouden op bedrijventerrein Voorst op een terrein van Scania. De gemeente heeft gisteren op meerdere plekken geluidsmetingen gedaan, ruim 1800 in totaal. Daarbij is nergens de geluidsnorm overschreden.
Zie bronL RTV OOST

Trampoline

05 mei 2017

De 11-jarige Lisa uit Veendam is verdrietig, boos en teleurgesteld. Ze snapt niet waarom ze opeens niet meer op het veldje voor de deur op haar trampoline mag springen. Op Koningsdag stonden twee ambtenaren van de gemeente op de stoep. Er was geklaagd over geluidsoverlast en de trampoline moest onmiddellijk van de gemeentegrond verdwijnen. Het meisje laat het er niet bij zitten en is een petitie gestart met handtekeningen van bewoners die de trampoline geen probleem vinden.
Zie bron: Hart van NL

Kartbaan

05 mei 2017

De eigenaar van de Driebergse Kartbaan, de klagende buurtbewoners en de gemeente Utrechtse Heuvelrug gaan met elkaar om te tafel om tot een 'passende' oplossing te komen voor de -volgens sommige omwonenden - optredende geluidsoverlast.
Zie bron: nieuwsbladdekaap

Volg ons via:

Volg ons via Facebook Volg ons via Linkedin Volg ons via Twitter Volg ons via RSS

Geluid in het Nieuws

Dagelijks wordt in diverse media gemeld over geluidshinder. Berichten die ons opvielen of waarvan wij denken dat het voor u van belang kan zijn.

Congres agenda:

Geluidschermen
2016-09-06

NATIONALE GELUIDSHINDERDAG 2016
2016-04-05

Railverkeer en geluid
2015-12-16

Bouwbesluit en Geluid
2015-09-22

Geluid en monitoring
2015-06-23