Geluid in het nieuws

Deze rubriek bevat door de NSG geselecteerde opvallende berichten over geluidshinder in de media. Uiteraard kan de NSG niet instaan voor de inhoudelijke juistheid van de berichten.

Archief

Handgemeen

09 september 2017

Een 36-jarige vrouw uit Goes is dinsdagmiddag aangehouden nadat zij haar buurman had mishandeld met een houten stok. Dat gebeurde nadat de buurman had geprobeerd in gesprek te gaan over geluidsoverlast.
Zie bron: HVZ

Klachtenregen bij dancefestival Eindhoven

07 september 2017

Bij het mega-concert van de Deense metalband Volbeat in Eindhoven regende het klachten vanuit de stad, maar ook ver daarbuiten, Zelfs tot in Nuenen en Geldrop zou het concert volgens mensen op Twitter te horen zijn geweest. Verschillende twitteraars klagen bovendien over het feit dat het concert op een doordeweekse dag plaatsvond (dinsdagavond) ; niet het beste moment van de week om wakker te liggen van dreunende bassen op kilometers afstand.
Zie bron: AD

Lawaai Awacs moet beter bekeken worden

07 september 2017

De rijksoverheid is tekortgeschoten in het onderzoek naar de schade door de lawaaiige AWACS-vliegtuigen boven Zuid-Limburg. Het Rijk moet daarom nieuw onderzoek doen en ook kijken of de overlast door de radar-toestellen, die vliegen vanaf de naburige NAVO-basis in het Duitse Geilenkirchen, kan worden gestopt. Dat besliste de rechtbank Limburg naar aanleiding van verzoeken van inwoners van Brunssum en Schinveld voor schadevergoeding en het stoppen van de geluidsoverlast. De Raad van State had vorig jaar al opdracht gegeven aan de minister van Defensie en de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (I&M) schade en geluid opnieuw te onderzoeken.
Zie bron: De Limburger

Drukte bij buurtbemiddeling

30 augustus 2017

Het aantal keren dat buurtbemiddeling in de regio Amsterdam in actie moest komen, is tussen 2011 en 2017 met ruim 40 procent gestegen. De organisatie, die voornamelijk actief is in de regio Amsterdam, heeft 177 vrijwillige bemiddelaars die op pad gaan als irritaties overslaan naar ruzie. "Je merkt echt een stijging de laatste tijd, het rijst aardig de pan uit', zegt directeur Bente London. 'We zijn natuurlijk met steeds meer mensen in de stad en zitten steeds dichter op elkaar. Dat merk je." Geluidsoverlast Beterburen komt het meest in actie bij ruzies die gaan over geluidsoverlast, dat is in 51 procent van de gevallen de oorzaak. 
Zie bron: nu.nl

Schermen helpen te weinig

29 augustus 2017

Aanwonenden van het spoor in Goes hebben hun twijfels over de effectiviteit van de geluidsschermen die ProRail binnenkort langs het spoor plaatst. Er zijn volgens hen meer maatregelen nodig om de geluidsoverlast te bestrijden.
Zie bron: Omroepzeeland

 

SP A'dam wil harder optreden tegen lawaai horeca

29 augustus 2017

Als het aan de SP ligt in Amsterdam, worden de regels strenger. Eerder meldde AT5 dat het aantal klachten over overlast van geluid en horeca in vijf jaar tijd ruim verdubbeld is. In 2016 kreeg de gemeente 9067 klachten binnen, terwijl dat er in 2012 nog 3798 waren.Amsterdammers worden aangemoedigd om vooral melding te blijven doen. Handhaving zou bij het oplossen van de overlast kunnen helpen, maar is echter 'niet het doel op zich'.
Zie bron: AT5

Actie tegen uitbreiding Schiphol

29 augustus 2017

Laat ons stiltegebied ook echt een stiltegebied blijven.” Dat zeggen de zeven gemeenten van het Groene Hart onder leiding van de Nieuwkoopse wethouder Guus Elkhuizen. Ze zijn bang voor geluidsoverlast en milieuvervuiling bij een eventuele uitbreiding van Schiphol na 2020. Met de campagne Geef stilte een Stem, hopen ze daar nu al een stokje voor te steken. 
Zie bron: Binnenlandsbestuur

Steeds meer klachten in Amsterdam

24 augustus 2017

Amsterdam probeert alle extra overlast te bestrijden met de inzet van handhavers. Geluidsoverlast van horecazaken in weekendnachten worden zoveel mogelijk direct opgepakt. Pas geleden deed de gemeente een aanpassing in haar evenementenbeleid. Steeds vaker worden er in de buurt van horeca en festivals continue geluidsmeters geplaatst. Wordt de decibel-grens overschreden dan kan er meteen opgetreden worden.
Zie bron: AT5

Volg ons via:

Volg ons via Facebook Volg ons via Linkedin Volg ons via Twitter Volg ons via RSS

Geluid in het Nieuws

Dagelijks wordt in diverse media gemeld over geluidshinder. Berichten die ons opvielen of waarvan wij denken dat het voor u van belang kan zijn.

Congres agenda:

Geluidschermen
2016-09-06

NATIONALE GELUIDSHINDERDAG 2016
2016-04-05

Railverkeer en geluid
2015-12-16

Bouwbesluit en Geluid
2015-09-22

Geluid en monitoring
2015-06-23