Lawaai is geen leven
Lawaai is geen leven
Er bestaan vele soorten lawaai,
maar slechts een soort stilte. Kurt Tucholsky
Laten we zacht zijn voor elkaar

test

Stilte is niet de afwezigheid van geluid - Tao Meng

Electric Heroes

Scooters zijn ’in’, vooral bij jongeren. Begrijpelijk, want een scooter is een handig en betrekkelijk betaalbaar vervoermiddel. Het gebruik van scooters neemt hierdoor de laatste jaren explosief toe. Maar de overlast van scooters eveneens, want ze zijn helaas ook lawaaiig en zeer vervuilend.  Een op de vijf stadsbewoners geeft aan hinder en/of irritatie van scooters te ondervinden.

Gelukkig er is een alternatief: de elektrische scooter!  Deze is stil en schoon en, in toenemende mate, een prima alternatief voor een scooter met verbrandingsmotor.  Helaas is de elektrische scooter nog weinig populair onder jongeren. Daarom bieden wij een multimediale campagne aan gemeenten aan, die het gebruik van elektrische scooters onder jongeren krachtig willen stimuleren.

Zonder het knetterende geluid van de walmende benzinemotor en daardoor vriendelijker voor ieders oren en voor ieders gezondheid. Geluidsarm, onderhoudsvrij, goedkoop rijden en duurzaam, de elektrische scooter heeft bekende voordelen voor ons allemaal: voor de berijder en voor de mensen erom heen.

Sinds 2010 brengen wij de elektrische scooter onder de aandacht bij jongeren, zo ook dit jaar. In Apeldoorn was het in april mogelijk gratis om te testen hoe snel de scooter rijdt. Via de site http://www.electric-heroes.nl/apeldoorn kon men daarnaast een scooter winnen door de gefilmde ervaringen in beeld te brengen.

Succesvolle campagne

Electric Heroes in Apeldoorn was een groot succes. Over aanmeldingen viel niet te klagen. Het waren er ruim 160. Maar niet iedereen kon testrijden, dat was maar voor een 48 tal jongeren weggelegd. Nu de testperiode voorbij is, staan de gemaakte filmpjes online, zodat ze zelf stemmers mogen gaan werven. Van de top 10 wordt uiteindelijk door een vakjury bepaald wie er 2 scooters winnen. Ook de stemmers kunnen een scooter winnen.

De campagne in Apeldoorn was de 21ste gemeente die meedeed aan de acties van Electric Heroes.

De NSG nodigt gemeenten uit gebruik te maken van deze campagne

Verduurzaming van de leefomgeving is een belangrijk thema in veel gemeenten, en deze campagne sluit daar uitstekend bij aan.  Een toenemend gebruik van elektrische scooters betekent onmiddellijk minder lawaai en vervuiling.

Gemeenten kunnen aan deze campagne meedoen.  Dit kan financieel, publicitair en/of praktisch op velerlei manieren, o.a. door het aanbieden van stimuleringsmaatregelen, hulp bij het benaderen van scholen, plaatsing van oplaadpalen en door samenwerking met energieleveranciers. De NSG verwacht van de deelnemende gemeente dat zij donateur van de stichting zijn of worden.

Het spreekt voor zich dat hoe meer gemeenten meedoen , hoe groter het bereik van de campagne. Hoe de campagne werkt en hoe hij er uit ziet?
 klik op: www.electric-heroes.nl of kijk in de bijlage .

Heeft u nog vragen of wilt u als gemeente meedoen, neem dan contact op met Erik Roelofsen. Hij is bereikbaar via info@nsg.nl.


 

NB: Deze actie is alleen mogelijk indien de gemeente al donateur is of alsnog hier wordt.

GELUID IN HET NIEUWS

UItstel opening Lelystad Airport

Regeringspartijen in de TK steunen besluit tot uitstel opening Lelystad Airport tot zeker een jaar... Verder >

Goederentreinen steeds stiller

ProRail heeft het lawaai van goederentreinen in tien jaar tijd drastisch kunnen terugdringen... Verder >

Horen is selectief en betekenisvol luisteren

Hanen worden niet doof van hun eigen zeer luide gekraai en moeders horen het kraaien van haar kind des te beter... Verder >

Meer geluidsruimte voor Haagse horeca

In Den Haag worden de sluitingstijden in drie extra centrumstraten vrijgegeven. Ook moet er een pot met geld komen voor geluidsisolatie van horecazaken. 'We willen een bruisende binnenstad!'... Verder >

'Lelystad moet volgend jaar echt open'

Als Lelystad Airport volgend jaar april niet opengaat zal Schiphol in gesprek moeten met de politiek, luchtvaartsector en omwonenden over het aantal vluchten dat daar is toegestaan... Verder >

CONGRES AGENDA

Nationale geluidshinderdag 2018
27 maart 2018

Geluid en transformatie, de opgave voor gemeenten!... Verder >

NSG-bijeenkomst: Geluidshinder, hoe te duiden?
09 januari 2018

Op deze NSG-themabijeenkomst wordt inzichtelijk gemaakt wat er allemaal een rol speelt en hoe hinder anders dan alleen in decibellen beheersbaar kan worden gemaakt... Verder >

Masterclass Soundscape
03 oktober 2017

De naderende Omgevingswet (maar ook de huidige wetgeving) biedt namelijk veel kansen voor deze nieuwe manier van nadenken over geluid... Verder >